Tallers per a xiquets i jóvens sobre l'aigua

EMIVASA col·labora amb AVACU en l'organització de tallers sobre l'ús responsable de l'aigua per a xiquets i jóvens

L'Asociació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU) organitza un conjunt de tallers dirigits a xiquets i jóvens, que té com a objectiu ensenyar-los l'ús adequat dels béns, productes i servicis amb què es relacionen al seu dia a dia i assentar les bases perquè puguen desenrotllar des d'edats primerenques un consum responsable. A través de jocs i activitats didàctiques es mostra als xiquets com desembolicar-se en accions quotidianes relacionades amb hàbits saludables, medi ambient, noves tecnologies i consum. En el marc d'este projecte educatiu, EMIVASA col·labora amb AVACU en un dels tallers dedicats a l'aigua i el seu ús responsable, davall la convicció que per a la construcció d'un futur més sostenible és indispensable la participació dels més xicotets.

Amb esta iniciativa es pretén mostrar la importància de l'aigua, un recurs natural, fràgil i imprescindible per a la vida. El taller explica amb activitats i dinàmiques el cicle de l'aigua. Es respon a preguntes sobre l'origen i la captació de l'aigua, què es fa perquè siga apta per al consum humà, com es conduïx fins a les nostres llars, i finalment, una vegada usada, com es depura abans de ser tornada a la natura.

Una part destacada d'estos tallers és la dirigida a transmetre la importància d'un ús intel·ligent de l'aigua i a inculcar amb senzills gestos pràctiques efectives per a estalviar aigua. Es tracta d'actes a l'abast de tots, com omplir la rentadora o el rentaplats abans d'usar-los o evitar usar el vàter com a paperera, que individualment poden semblar irrellevants, però que sumats són una gran aportació per al medi ambient. D'esta manera, xiquets i jóvens poden causar un gran impacte posant en pràctica estos consells i canviant la manera en què les seues famílies, amics i companys usen l'aigua.